Håll Sverige Rent-dagen 21 september

HSR_banner.png

Den 21 september är det Håll Sverige Rent-dagen, en stor manifestation tillsammans med alla som inte bara stör sig på nedskräpningen, utan även kan tänka sig att göra något åt den. Lördagen den 21 september går vi alla ut och plockar skräp en stund. Vi gör det för att hjälpa Sveriges natur, sjöar och hav. Men vi gör det också för att hela vårt vackra land förtjänas att få vara lite renare och finare.

I Östersund kommer Håll Sverige Rent att anordna en stor skräpplockning på Stortorget kl 11.00-15.00. De kommer att dela ut påsar och handskar till alla som vill vara med. Man kan antingen gå eller springa en runda. Skräpet man plockar man lämnas till representater från Håll Sverige Rent så tar dem hand om det.

Håll Sverige Rent kommer även att finnas på plats i Stockholm, Umeå, Karlstad, Jönköping, Lund, Kalmar och Göteborg, men självklart vill vi att Östersund ska vara den stad som samlar flest människor – och därför behöver vi er hjälp!

Det är enkelt:

  • Engagera ditt nätverk, förening, organisation, företag och vänner

  • Anmäl er i appen ”Skrappen”. Eventet heter ”Hela Östersund plockar skräp”. Det hjälper oss bl.a. att få en aning om hur mycket material vi ska ta med

  • Kom till Stortorget och plocka skräp med oss

Hanna Sjöberg