Varför finns vi?

Östersund är det bästa stället att bo på, så är det bara. För oss som bor här är Östersund hemma. En plats där vi trivs och vill att våra barn ska fortsätta trivas. Därför är det viktigt att det finns vettiga saker att göra här och jobb åt alla. 

Destination Östersund är ett aktiebolag och vi ägs av företagen i Östersund. Allt vi gör, gör vi för att människor ska tycka om Östersund. Vi jobbar för att fler ska vilja åka till vår stad, trivas och när de åkt längta tillbaka.

Kort och gott, om vi som bor här trivs i Östersund och fler vill åka hit, så kommer företagen här att sälja mer – till fler. Det gör att företagen här inte bara överlever utan också kan växa. Och det är därför vi finns.

Hur arbetar vi?

En stad lever när människor samlas och gör saker tillsammans, när det alltid finns något att göra eller något att se fram emot att göra. Det innebär mer människor i butikerna, fler gäster vid restaurangernas bord och en stad där människor går ut för att umgås med varandra.

För att öka försäljningen krävs fler människor som är beredda att handla. Vårt sätt att bidra är genom att berätta för världen vad som är på gång i Östersund, men även planera och genomföra saker att göra. Några av de saker vi gjort är att ställa upp storbildsskärmar för att heja fram vårt kära ÖFK, skapa en jibb-park mitt i stan, Söndagsöppet i city och en ny eventyta på Stortorget som alla kan använda. Allt för att skapa ett bättre Östersund både för människorna och företagen. Grunden i allt vi gör handlar om att flytta människor till Östersund för att du ska kunna sälja mer – till fler. 

Vi vet samtidigt att med ett större flöde av människor krävs det en bra atmosfär i stadskärnan och bättre struktur för kommunikation, kommunkontakt, utbildningar och möjlighet att få hjälp där det behövs. Därför ser vi det som vår uppgift att även hjälpa till med det så att du som företagare får fokusera på det du kan bäst; att driva ditt företag framåt.

Vad gör vi?

Du är bäst på det du gör; att driva ditt företag framåt. Eftersom att vi försöker placera fler människor utanför din dörr, både Östersundare och de som reser hit, för att du ska kunna sälja mer innebär det samtidigt ett större behov av kommunikation mellan företagarna i Östersund, mer kontakt med kommunen i olika frågor och ibland möjlighet att få hjälp när belastningen blir för hög. Det hjälper vi till med så att du kan fortsätta göra det du är bäst på; att driva ditt företag framåt.

Ibland dyker det upp saker som vi alla känner att vi borde bli bättre på. Det kan handla om värdskap, marknadsföring i nya kanaler eller hur digitala erbjudanden kan kopplas till din fysiska plats. För oss är det superviktigt att vi alla utvecklas och blir bättre, därför sätter vi ihop utbildningar med jämna mellanrum som du kan lära dig mer av, allt för ett bättre Östersund.

För att vi ska vara säkra på att våra insatser fungerar och ger resultat är vi väldigt noga med att mäta och följa upp allt vi gör. Ökar mängden människor i stan? Pratas det om våra event i sociala medier? Handlar människor mer? Vi sammanställer insikter och statistik kring hur utvecklingen går och delar med oss av det till dig så att du hela tiden kan hänga med i utvecklingen.

Shopping Gågatan - Foto Göran Strand.jpg
Stortorget rail - Foto Robin Swahn.jpg
20170817_17082017-DSC_9631_webb.jpg
Vinter med Rådhus- Foto Roger Strandberg.jpg