Turistbyrån - Tourist Centre

Vi välkomnar ca 100 000 besökare varje år med gedigen kunskap om vad både Östersund och övriga Jämtland kan erbjuda, på förutom svenska och engelska även tyska, spanska och franska. Det är många gånger i det personliga mötet som besökaren, utifrån önskemål, får hjälp att hitta just sitt guldkorn.

2018 omsatte besöksnäringen 850 000 kr och en rad studier visar dessutom att det personliga mötets betydelse ökar i värde - personer som besöker en Turistbyrå spenderar betydligt mer pengar per dag, än dem som inte går dit.

Auktoriserad av Visita
Vi är sedan länge (årtal?) ett auktoriserat Tourist Center, vilket ställer höga krav på öppettider, personalens kunskaper, informationsutbud m.m. Varje år har vi drygt 500 000 kundkontakter (besök, e-post och telefon).

Info Points
Våra Info Points är en del i satsningen på ett ökat värdskap och personligt bemötande. Målsättningen är att öka antalet. Det krävs en stor insats vid etablering och därefter ett kontinuerligt arbete i form av utbildning och service.

Försäljning av souvenirer, biljetter, Citykort och På Stan-häften
Vi har ett stort utbud av lokalproducerade souvenirer (borde finnas text/film/bild på visits hemsida att länka till...) och annat som vi hoppas ska tilltala besökare (och boende i Jämtland). Vi säljer även biljetter till olika evenemang samt logi och aktiviteter på provisionsbasis.

Vi säljer även Citykort och På stan häften i Turistbyrån. Vill du ta emot Citykort och/eller sälja På stan häften - kontakta Elisabeth?

P1020844.JPG
P1020843.JPG
P1020841.JPG
 

Hemsidan visitostersund.se
Vår hemsida visitostersund.se ska få fler i våra valda målgrupper att välja vår stad och har ca 500 000 besökare varje månad.

Sociala kanaler
Följ oss gärna på Facebook och Instagram som vi fyller med inspiration för besökare till Östersund och Jämtland. I våra marknadspaket (info borde finnas under Marknad) kan vi marknadsföra din verksamhet i dessa kanaler.

Broschyren Visit Östersund - på svenska och engelska
Inför sommar- resp vintersäsongen tar vi fram en broschyr för besökare. Vi lyfter staden i fjällen med fokus på en aktiv fjällnära semester med stadens utbud inom gastronomi, shopping, kultur och evenemang. I våra marknadspaket finns annonsmöjligheter för exempelvis restaurang, logi- och shopping och synlighet i våra digitala kanaler ingår. Kontakta Elisabeth för mer information. OBS! Som vår partner erhåller du 10 % rabatt på marknadspaketen!

Sommarbroschyren trycks i 85 000 ex svenska och 15 000 ex engelska. Vinterversionen trycks i ca 60 000 ex svenska och 20 000 ex engelska.

Stadsvandringar
Våra olika stadsvandringar med guide är populära. De har olika inriktningar som exempelvis Matkultur, Konst & Design, Historia eller rundturer i buss.

 

Kontakt

Anna Borg
Turistcenteransavrig
+46(0)63-701 17 02
Skriv till mig